İran Turu 1-8 Mayıs Ramazan Bayramında Tur Programı

Büyük İran Turu

Tahran - Şiraz - Persepolis - Yezd - İsfehan - Kaşhan - Kum

7 Gece 8 Gün 

Ekstra Tur Yok

Kalkış Yerleri: Bursa ve İstanbul Hareketli
PROGRAM
1 Gün: İstanbul – Tahran

Turumuza saat 07:30 ‘da İstanbul Yeni Havalimanı Dış Hatlar Mahan Havayolları Konturaı önünde buluşarak başlıyoruz. Mahan Havayolları W5113 sefer sayılı İstanbul  – Tahran uçuşu ile saat 10:55’te uçuşumuza başlıyoruz. Saat 15:30 da Tahran’a inişimiz ile bagaj işlemleri ardından Büyük Selçuklu İmparatorluğunun tarihi başkenti olan Rey şehrine gidiyoruz. Rey şehrinde Büyük Selçuklu İmparatorluğunun en önemli Sultanlarından Sultan Tuğrul beyin 1140 yılında inşa ettirdiği 20 metre yüksekliğinde 24 sutunlu kulenin (Kümbet) ve ölümü ile Tuğrul beyin defnedildiği Tuğrul Bey Kulesinin görülmesi sonrası Tahran’ın simgesi olan Pehlevi hanedanının 2500. Yıldönümü anısına 1971 yılında inşa edilen Azadi anıtının görülmesi sonrası konaklama ve akşam yemeği otelimizde.



2 Gün: Tahran – Şiraz

Sabah kahvaltısı ardından Tahran gezimize Tahranın kuzeyinde yer alan Sadabad sarayı ve İran Ulusal müzesi ile başlıyor, dünyanın en köklü yerleşik uygarlıklarının en başında gelen İran’ı geçmişinden günümüze kadar geçirdiği evrelerle daha yakından tanıyor, rehberimizden İran tarihi hakkında genel bilgi alıyoruz.İran Ulusal müzesi gezisinin ardından Gülistan sarayı gezisi,  Çarrah-ı İstanbul (İstanbul Kavşağı) üzerinden Bazar-ı Bozorg (Tahran Kapalı Çarşısı) , Çarşı içinde serbest zaman sonrası

Tahran Havalimanına gidiyoruz ve yaklaşık 1,5 saatlik uçuş sonrası Şiraz’a varış. Ardından otelimize transfer. Akşam yemeği ve konaklama Şiraz’da ki otelimizde.



3 Gün: Şiraz

Sabah kahvaltısı ardından Şiraz şehir turumuza başlıyoruz. Şiraz bulunduğu bölgenin en önemli ticaret ve turizm kentidir. Tarihte Pers İmparatorluğu’nun başkenti olduğu için bünyesinde birçok tarihi eser ve mekan barındırmaktadır. Panoramik olarak yapılacak şehir turumuzda; Kerim Han Kalesi, Narenjestan Bahçesi, Vekil Camii ve Nasır el Mülk görülecek yerler arasındadır. Huzurlu bahçe şair Hafız Mozolesi ziyaretinde Pers Kahvesi'nde İran edebiyatından örnekler dinleyerek gezimizi tamamlıyoruz. Ardından otelimize transfer. Akşam yemeği ve konaklama Şiraz’da ki otelimizde.



4 Gün: Persepolis - Yezd

Sabah kahvaltısı sonrasında UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan antik kent Persepolis'i, Persepolis Müzesi'ni ve kral mezarları Nakş-ı Rüstem arkeolojik alanlarını geziyoruz. Persepolis Antik kenti, ilk olarak MÖ 6.yy sonlarına doğru Pers Kralı 1 Darius tarafından kurulmuştur. Uzun bir süre boyunca Pers İmparatorluğuna başkentlik yapmıştır. Ardından yol üzerinde UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Pasargad Antik Kentinde Büyük Kiros'un mezarını görüyor, panoramik antik kent gezimizi otobüsümüzle yapıyoruz. Ardından yolumuza devam ediyoruz ve Yezd’e varıyoruz ve akşam yemeği ve konaklama Yezd’de ki otelimizde.



5 Gün: Yezd - İsfehan

Sabah kahvaltısı ardından çöle uzanan patikaları, rüzgar kuleleri ve sürreal mimarisiyle UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alan 5.000 yıllık Yezd şehrini geziyoruz. Sırasıyla Mescid-i Cuma, Amir Chakhmaq Cami Kompleksi, şehir merkezi ve Zerdüştlük dinine inananlar için çok önemli bir inanç merkezi olan ve İ.Ö. 470 yılından beri yandığına inanılan ateşiyle Ateşkedah tapınağı gezi programımızda görülecek yerler arasında bulunuyor. Ardından Zerdüştler için bir diğer çok önemli kutsal mekan Ölüler şehri (Nekropolis) Sessizlik Kulelerini gezisi ardından akşam yemeği ve konaklama İsfehan’da ki otelimizde.



6 Gün: İsfehan

Sabah kahvaltısı ardından İsfahan şehir turuna; (açıksa) Zayende Rüd Nehri'ndeki 33 Köprü, Minar Conban (Titreyen Minareler), Ateşkeda (Ateş Tapınağı) (dışarıdan ve uzaktan), Chehel Sütun (Kırk Sütun) Sarayı, Nakş-ı Cihan İmam Meydanı'nda Ali Kapu Sarayı ve Şah Camisi göreceğimiz yerler arasındadır. Gezimizin ardından çarşıda serbest zaman ardından akşam yemeği ve konaklama İsfehan’da ki otelimizde.



7 Gün: Kaşhan – Kum - Tahran

Sabah kahvaltısı ardından Kaşhan şehrine gidiyoruz. Yol üstünde köklü bir geçmişe sahip olan ve eskiden büyük önem taşıyan kervan yolu üzerinde yer alan Kaşhan kentini geziyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan, Şah Abbas I. döneminin en büyük ustalık ve mühendislik harikalarından basit bir metotla kaynak suyun kanallarla dağılmasını sağlanan, her yanı su kanalları ile çevrilmiş olan bahçe içinde Amir Kabir’in öldürüldüğü hamam da bulunan Fin Bahçeleri, önemli arkeolojik sitelerinden biri olan Sialk Tepesi, Tarihi Tabatabai Evi  Kaşhan’da gezeceğimiz yerler arasında. Sonrasında İran'ın dini merkezi olarak kabul edilen Medreseleriyle ünlü Kum şehrine hareket. Kum’da İmam Rıza'nın kızkardeşi Hz. Masume'nin Türbesinin de olduğu Harem-i Mutahhar’ı ziyareti ardından akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



8 Gün: Kum - Tahran – İstanbul

Sabah kahvaltısı ardından İmam Mehdinin emriyle inşa edilen Cemkeran Mescidini ziyaret sonrası Tahran Havalimanına gidiyoruz. Bagaj ve check-in işlemlerinin tamamlanmasının ardından Mahan Hava Yollarının W5114 sayılı tarifeli seferi ile saat 17.10’da İstanbul ’a hareket. Yerel saat ile 19:50’de İstanbul'a varış ve ardından bir başka Zera Tour organizasyonunda buluşmak üzere ayrılıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Mahan Hava Yolları tarifeli seferi ile İstanbul - Tahran - İstanbul Havalimanı arası ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Tahran – Şiraz arası yerel havayolları ile ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Havalimanı vergileri
  • 4* otellerde 7 Gece Sabah Kahvaltısı ve Akşam Yemeği Dahil Konaklama
  • Programda belirtilen tüm turlar
  • Şehir ve Konaklama vergileri
  • Profesyonel Türkçe rehberlik hizmetleri
  • Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurt dışı çıkış harcı bedeli (150 TL )
  • Her türlü otel ekstraları ve kişisel harcamaları
  • Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası ( 15 Euro )
  • Ekstra olarak istenilecek tüm geziler, etkinlikler ve faaliyetler


Kalkış Yerleri
  • Korupark Avm Önü (05:40)
  • Nilüfer Metro İstasyonu (05:50)
Notlar

İptal Şartları
https://zeratour.com/tur-162-iran-turu-1-8-mayis-ramazan-bayraminda.html
Zera Turizm Danışmanlık ve Dış Ticaret A.Ş.
Konak Mh. Bilginler Cd. Eryıldız Sitesi 33A/A Nilüfer/BURSA
0224 221 02 22


Bu çıktı 20.04.2024 14:28 tarihinde verilmiştir. Zera Turizm Danışmanlık ve Dış Ticaret A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.