İspanya ve Avrupanın Güney Kıyıları Tur Programı

Avrupanın Güney Kıyıları ve Büyük İspanya Turu

Bulgaristan – Sırbistan – Slovenya – İtalya – Fransa – İspanya

Araç ile Gidiş – Uçak ile Dönüş 

Sofya – Belgrad – Ljubljiana – Venedik – Verona – Sirmione – Milano – Cenova – Monako – Nice – Cannes – St. Tropez – Marsilya – Montpellier – Figueres – Girona – Barselona – Valencia – Granada – Malaga – Ronda – Sevilla – Cordoba – Toledo – Madrid 

9 Gece 10 Gün 

Ekstra Tur Yok

 
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: ( Bursa – İstanbul – Sofya – Belgrad )

Turumuz Bursa’dan belirlenen noktalardan 20:00’da hareket ile İstanbul ve Edirne üzerinden Kapıkule'ye varış. Gümrük ve Pasaport işlemlerinin ardından Yunanistan'a giriş. Filibe üzerinden Sofya’ya rotamızı çeviriyoruz. Varışımız ardından Sofya’da Balkanların en büyük kilisesi olan Alexsander Nevski Katedrali, Milli Kütüphane, Sofya Üniversitesi, Eski Kraliyet Sarayı, Neo klasik stilinde yapılmış olan Milli Bulgar Tiyatrosu, Arkeoloji Müzesi, Eski Sofya - Sendika şehri, Rotonda Kilisesi göreceğimiz yerler arasında. Şehir gezisi ardından, Sırbistan’ın başkenti, eski Yugoslavya’nın ve Osmanlı’nın eserlerinin bulunduğu Belgrad’a hareket. Kale Meydanı, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Saborno Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan Belgrad’da göreceğimiz yerler arasında. Ardından şehir merkezinde serbest zaman sonrası konaklama Belgrad’da otelimizde.



2 Gün: ( Ljubljana – Venedik )

Sabah kahvaltı sonrası kanallar sehri Venedik’e hareket ediyoruz. Yol üzerinde Slovenya’nın Ljubljana şehrinde şehir turu ve kısa bir moladan sonra Venedik şehir turunda San Marco Katedrali ve Meydanı, Dükler Sarayı, Canale Grande, İç Çekme Köprüsü , Çan Kulesi  ve Rialto Köprüsü görülecek yerler arasındadır. Turumuzda Venedik’in olmazsa olmazı   Gondol gezisi yapıyoruz. Şehir turumuzun bitiminde serbest zaman. Geceleme Mestre -Venedik’te otelimizde.



3 Gün: ( Verona - Sirmione – Garda Gölü - Milano )

Sabah kahvaltısı ardından İlk durağımız Verona. Yapılacak olan Verona şehir turunda tarihi arena, Erbe Meydanı, Dükler Sarayı, Dante Meydanı, Scaligeri Kilisesi ve Juliet'in evi bulunmaktadır. Ardından İtalya'nın ve Avrupa'nın en büyük göllerinden Garda Gölü'nün kıyısında muhteşem doğası ve kale içi ile Sirmione Kasabası gezisi. Gezimizin ardından yapılacak olan Milano şehir turunda Galleria, Duomo katedrali, Scala Meydanı ve Fortezza görülecek yerler arasındadır. Milano’da bulunan otelimize transfer oluyoruz. Geceleme otelimizde.



4 Gün: ( Cenova – Monako & Monte Carlo – Nice )

Sabah kahvaltısı sonrası Cenova’ya hareket ediyoruz. İlk durağımız liman bölgesi ardından Piazza de Ferrari, San Lorenzo Katedrali ve Torre Della Lanterna göreceğimiz diğer yerlerdir. Sonrasında Monako’da yapacağımız gezide; Monako-Ville (Le Rocher “Kaya”) bölgesine; Prenslik Sarayı ve ABD'li sinema ve tiyatro oyuncusu ve aynı zamanda Monako Prensesi olan Grace Kelly'nin de mezarının bulunduğu Monako Katedrali görülecektir. Monako’nun başkenti Monte Carlo’da; Cafe de Paris, oteller ve kumarhanesi ile ünlü meydanında verilecek serbest zaman sonrası muhteşem akdeniz manzarası eşliğinde Nice şehrine hareket ediyoruz ve şehir turumuz başlıyor. Turumuzda ünlü Yürüyüş Caddesi La Promenade des Anglais, Nice Limanı, Eski Nice ve dar yaya sokakları, Massena Meydanı, Çiçek Pazarı, Adliye Sarayı ve Jean Medecin Bulvarı görülecek yerler arasındadır. Tur bitiminde konaklama Nice’de bulunan otelimizde.



5 Gün: ( Cannes – St Tropez – Marsilya - Montpellier )

Sabah kahvaltısı sonrasında dünyaca ünlü film festivaline ev sahipliği yapan Cannes şehrine gidiyoruz. Fransız Rivierası’nın en ünlü şehirlerinden biri olan bölgede Festival Binası, Croisette Bulvarı ve tarihi sokakları gezdikten sonra 1950’lerde Brigitte Bardot’un ‘Ve Tanrı Kadını Yarattı’ filmi ile Avrupa’nın ilgisini üstüne çektikten sonra, sosyetenin göz bebeği olan Saint-Tropez'e hareket ediyoruz. Burada şehir turu yapıyor ve bu ünlü kasabayı keşfetmek için serbest zaman veriyoruz ve bitiminde Marsilya’ya gidiyoruz. Marsilya’da yapılacak panoramik şehir turunda 19. yy’den kalma Notre Dame de la Gadre basilikası, Eski Liman ve Marsilya katedrali görülecek yerler arasındadır. Tur bitiminde Montpellier’de ki otelimizde konaklama.



6 Gün: ( Figueres – Girona – Barselona )

Sabah kahvaltısı ardından Barcelona'ya hareket. Önce Catalan Musevi cemaatinin 600 yıldan fazla yaşadığı ünlü Girona şehri daracık sokakları ile bizi geçmişe Musevi cemaatinin yaşamından kesitler vererek götürecek ünlü Jewish meydanı el call görülerek Figueras şehrine sürrealist ressam Dali’nin eserlerinin sergilendiği Dali Müzesi gezilecek. Kuzeyin en güzel bu iki şehri sizi Catalan dünyasını ayrıcalıklarına götürecek. Güzel bir günün ardından Barcelona'ya yeniden hareket ediyoruz. Panoramik yapılacak Barselona şehir turumuzda; Marina, Colombus Sokağı, ünlü Batllo Evi ve Mila ev yapıları, Sagrada Familia, Olympiyat Stadı, Sant Jordi Spor Salonu ve Calatrava Kulesi görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası serbest zaman. Konaklama Barselona’da ki otelimizde.



7 Gün: ( Valencia – Granada )

Sabah kahvaltısı ardından Valencia’ya hareket ve panoramik şehir turu. Turumuzda göreceğimiz yerler arasında Gotik Katedral, Micalet Çan Kulesi, 15.yy.’da takasla alışveriş yapılan Lonja Market, eski market alanı ve portakallarıyla ünlü meyve bahçeleri bulunmaktadır. Tur sonrası Granada’ya hareket. tarihi Endülüs/Granada sokaklarında Emevi ve Abbasi dönemlerinden kalma eserlerin arasında Grand Via, La Rambla ve Belediye Meydanı görülecek yerler arasındadır. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak Al Hambra Sarayı turuna katılabilirler. Konaklama Granada’da ki otelimizde



8 Gün: ( Malaga – Ronda – Sevilla )

Sabah kahvaltı ardından Malaga şehir turunda göreceğimiz yerler arasında Pablo Picasso’nun doğduğu ev, Malaga Limanı, Malaga Katedrali, Paseo de Parque (Park Caddesi), Gibralfarao ve Alcazaba kalesi gördükten sonra Ronda şehrine hareket. Muhteşem manzaralar eşliğinde gideceğimiz Ronda Şehrinde Puento Nuevo (San Miguel köprüsü), Şehrin Arenası dışarıdan görülecek yerler arasındadır. Ardından Sevilla’ya hareket ve Panoromik şehir turunda İspanya Meydanı, Sevilla Katedrali, Alcazar göreceğimiz yerler arasında. Tur bitiminde Konaklama Sevilla’da ki otelimizde.

Ekstra ; Akşamı eğlenceli bir ortamda geçirmek isteyen misafirlerimiz için düzenlenecek Flamenko Gecesi’ne katılabilirler (40 €uro )



9 Gün: ( Sevilla – Cordoba – Toledo )

Sabah kahvaltı ardından Cordoba’ya hareket ediyoruz. Roma İmparatorluğu döneminde kurulan, 10.yy.’da İslam devleti himayesinde Avrupa'nın en büyük şehri olan Cordoba' yı keşfediyoruz. Panoromik şehir turu ve Kurtuba Camii’ni gördükten sonra Toledo’ya gidiyoruz. Toledo; M.Ö. 590 yılında Yahudiler tarafından kurulup, günümüzde üç büyük dine bağlı insanların bir arada, barışçıl bir şekilde yaşadığı, tarihi ve turistik anlamda İspanya’ nın en önemli şehirlerinin başında gelen Toledo, şövalyeler şehri olarak bilinir. İber yarımadasının en büyük nehri olan Tako şehrin içinden geçmektedir. Uzun süre İspanya Krallığının başkenti olmuştur. Dünya’nın en büyük Ortaçağ şehirlerinden olduğu için UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ne dahil edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Don Kişotun yazarı Cervantes bu şehirde doğmuştur. San Martin Köprüsü, Damasquinos (Şam İşi), altın el işçiliğinin yapıldığı atölyeler ve dükkânlar görülecek yerler arasındadır. Konaklama Toledo’da ki otelimizde



10 Gün: ( Madrid – İstanbul )

Sabah kahvaltısı ardından panoramik Madrid şehir turu için hareket ediyoruz. Görülecek yerler arasında Puerto del Sol, Plaza Mayor, Paseyo de la Castellana, boğa güreşi arenası, Gran Via, Plaza de Espana, Kraliyet Sarayı, Puerto de Alcala bulunmaktadır. Özel otobüslerimiz ile havalimanına transfer, bilet ve bagaj işlemlerinin tamamlanmasından Pegasus Havayolları PC 1100 sefer sayılı uçuş ile saat 14.50’da İstanbul’a hareket. Yerel saat ile 20.05’de İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Vİp Araçlar ile ulaşım

Pegasus Hava Yolları tarifeli seferi ile Madrid - İstanbul(SAW) arası ekonomi sınıfı uçak bileti

Havalimanı vergileri

3 ve 4* otellerde 9 gece kahvaltı dâhil konaklamalar

Havalimanı-otel-havalimanı transferleri

Programda belirtilen tüm turlar  

Şehir konaklama vergileri (25 Euro) 

Profesyonel Türkçe rehberlik hizmetleri

Zorunlu Seyahat Sigortası (1618 sayılı Yasa Gereği düzenlenen Mesleki sorumluluk sigortasıdır.



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Schengen Vize Bedeli ( 120 Euro ) Yeşil Pasaport Vize’den muaftır.

Yurt dışı çıkış harcı bedeli

Her türlü otel ekstraları ve kişisel harcamaları

Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası ( 15 Euro )

Öğle ve Akşam yemekleri ve Tüm yemeklerde alınan içecekler

Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

Ekstra olarak istenilecek tüm geziler, etkinlikler ve faaliyetler



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://zeratour.com/tur-165-ispanya-ve-avrupanin-guney-kiyilari.html
    Zera Turizm Danışmanlık ve Dış Ticaret A.Ş.
    Konak Mh. Bilginler Cd. Eryıldız Sitesi 33A/A Nilüfer/BURSA
    0224 221 02 22


    Bu çıktı 23.04.2024 14:20 tarihinde verilmiştir. Zera Turizm Danışmanlık ve Dış Ticaret A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.