Batı Karadeniz Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: Tarihi Sinop Cezaevi – Hamsilos Fiyordu – Liman – Aşıklar Sahili – Kastamonu

Sabah ulaştığımız Sinop şehrinde kahvaltı için mola veriyoruz. Kahvaltımızı yaptıktan sonra Sinop Limanı ve Sinop Kalesini geziyor ve tanıyoruz. Aşıklar sahilinde serbest yürüyüş molası veriyor ve Karadeniz havasını içimizi çekiyoruz. Bu esnada çarşıyı da gezme fırsatı buluyor ve alışveriş yapıyoruz. Aracımıza geçerek ülkemizin tek fiyordu olan Hamsilos fiyorduna doğru hareket ediyoruz. Eşsiz bir doğa güzelliğini yerinde görüyor daha sonra yakın tarihimizden de bildiğimiz birçok şiir ve şarkılara konu olan (Aldırma Gönül Aldırma) Tarihi Sinop Cezaevi’ni geziyor ve rehberimizden burası hakkında da önemli bilgiler alıyoruz. Öğle yemeği için eşsiz bir doğa harikası olan Erfelek Şelalelerine doğru yola çıkıyoruz. Şelaleleri görüyor harika fotoğraflar çekiyor ve öğle yemeğimizi alıyoruz. Daha sonra Kastamonu’ya doğru hareket ediyoruz. Konaklama ve akşam yemeği Kastamonu’da otelimizde.



2 Gün: Kastamonu – Şerife Bacı Anıtı – Kent Tarihi Müzesi – Münira Medresesi– Ilgaz Dağı

Sabah otelimizde alacak olduğumuz kahvaltı sonrasında Kastamonu’yu keşfe çıkıyoruz. Kurtuluş savaşında verdiği mücadele ve destekle hafızalara kazınan Şerife Bacı Anıtı, şehrin tarihine ışık tutan Kent Tarihi Müzesi, geçmişten bugüne değerli bir yapı ve günümüzde farklı bir çarşı Münira Medresesi, çarşı, Nasrullah Camii ve Külliyesi, Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi ve Külliyesi gezilerinin ardından yöresel öğle yemeği ve sonrasında yaz kış ayrı ayrı güzellikler sunan doğa harikası Ilgaz Dağı Milli Parkı’na gidiyoruz. Burada ufak bir mola veriyor dağ hakkında bilgiler alıyor çevrede hatıra fotoğraflarımızı çekiyor ve Amasra’ya doğru hareket ediyoruz. Konaklama ve akşam yemeği Amasra’da otelimizde. Akşam yemeği sonrası dileyen misafirlerimiz Amasra sahil bandında yürüyüş yapabilir denize karşı oturup çaylarını kahvelerini yudumlayabilirler.



3 Gün: Amasra – Kale – Safranbolu – Hıdırlık – Cinci Hanı – Tarihi Evler - Yörük Köyü

Amasra’da otelimizde kahvaltı yaptıktan sonra bu güzel ve şirin şehri keşfe çıkıyoruz. Fatih Sultan Mehmet’in “Çeşmi Cihan” olarak nitelendirdiği bu şirin kasabada tarihi Amasra Kalesi, Çekiciler Çarşısı, Ağlayan Ağaç, Amasra Müzesi, Cenova Şatosu, Edhem Ağa Konağı, Fatih Camisi, Kemere Köprüsü, Barış Akarsu parkı gezilerini yapıyor ve Safranbolu’ya doğru hareket ediyoruz. Yaklaşık iki saat sürecek yolculuk sonrasında ilk olarak öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrasında tarihi yüzyıllar öncesine dayanan şirin Safranbolu şehrini keşfe çıkıyoruz. Tarihi Safranbolu Evleri, Safranbolu’yu tepeden göreceğimiz Hıdırlık Tepesi, Cinci Hanı ve Hamamı, Cam Teras, Akçasu Kanyonu, Kazdağlı Camisi, Köprülü Mehmet Paşa Camisi, İzzet Mehmet Paşa Camisi, Yemeniciler, Demirciler, Arasta, lokumcular ve tarihi ile göz dolduran bir başka güzel nokta Yörük Köyü gezilerini yapıyor ve Bolu’ya doğru hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



4 Gün: Bolu – Yedigöller – Abant – Göynük

Kahvaltımızı yapıyor ve vakit kaybetmeden bizi bekleyen aracımıza binerek bir doğa harikası Yedigöller’e doğru hareket ediyoruz. Yaklaşık iki saat kadar sonra hayranlık uyandıran Yedigöller’deyiz. Rehberimiz eşliğinde göllerimizi görüyor ve harika fotoğraflar çekiyor ve bir diğer doğa harikası olan Abant’a doğru hareket ediyoruz. Abant Gölü bölgenin en çok rağbet gören diğer bir gezi noktası. Eşsiz doğasıyla Abant Gölü kenarında gezintimizi yapıyor fotoğraflarımızı çekiyor ve molamızı bitirip Göynük’e doğru hareket ediyoruz. Tarihi bir şirin kasaba olan iki tepe arasında vadi içerisinde bulunan Göynük’teyiz. Zafer kulesi, tarihi Göynük evleri, Akşemsettin Türbesi, Gazi Süleyman Paşa Camii ve Hamamı gezilerinin ardından çarşıda ufak bir mola ile gezimizi noktalıyor ve Bursa’ya doğru dönüş yolculuğuna başlıyoruz. 


Turlarımız Perşembe – Pazar günlerini kapsar. Turlarımız Çarşamba akşamları saat 22.00 hareketlidir.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Ulaşım hizmetleri. (Grup kişi sayısına göre belirlenecek turistik araçlar kullanılmaktadır.)
  • Şehir otellerinde yarım pansiyon 3 gece konaklama. (Konaklarda veya 3 – 4 yıldızlı otellerde.)
  • 3 Sabah kahvaltısı ve 3 akşam yemeği.
  • Tüm çevre gezileri ve ulaşımlar.
  • Seyahat sigortası.
  • Profesyonel rehberlik hizmeti.
  • Milli park giriş ücretleri.
  • Zera Toru güvencesi.


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • İlk gün sabah kahvaltısı.
  • Öğle yemekleri.
  • Yemeklerde içecekler.
  • Otel ekstraları ve kişisel harcamalar.
  • Müze ve ören yeri giriş ücretleri.


Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://zeratour.com/tur-186-bati-karadeniz-turu.html
    Zera Turizm Danışmanlık ve Dış Ticaret A.Ş.
    Konak Mh. Bilginler Cd. Eryıldız Sitesi 33A/A Nilüfer/BURSA
    0224 221 02 22


    Bu çıktı 23.04.2024 16:31 tarihinde verilmiştir. Zera Turizm Danışmanlık ve Dış Ticaret A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.