TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ TURU (TREN GİDİŞ-UÇAK DÖNÜŞ) Tur Programı
Kalkış Yerleri: Bursa ve İstanbul Hareketli
PROGRAM
1 Gün: Bursa-İstanbul, Ankara, Turistik Doğu Ekspresi

Bursa’dan katılacak misafirlerimiz ile belirlenen noktalardan saat 09.00’da Ankara’ya hareket ediyoruz. Saat 15:00’da Ankara’ya ulaşıyoruz.

İstanbul'dan katılacak misafirlerimiz YHT ile Ankara'ya ulaşım sağladıktan sonra Ankara Gar'ında buluşuyoruz.

15.55 Ankara’dan hareket edecek olan Turistik Doğu Ekspresi trenimizle yolculuğa başlıyor, gecemizi trende bizler için ayrılmış olan yataklı vagonlarımızda geçiriyoruz.

Konaklama ve Yemek Bilgileri 

Kahvaltı: Yol üzerinde tesiste alınacak olup ekstradır.

Öğle Yemeği: -

Akşam Yemeği: -

Konaklama: 2 Yataklı Turistik Doğu Ekspresi



2 Gün: Erzincan ve Erzurum Tren Molası, Kars

Keyifli geçen gece yolculuğumuzun sabahında Erzincan'da trenimiz mola veriyor. Dileyen misafirlerimiz Erzincan'ın turistik yerlerini veya şehir merkezini gezebilirler. Mola sonrası tekrar trenimize binerek Erzurum'a doğru yola çıkıyoruz. Erzurum'da da verilecek olan tren molasıyla birlikte isteyen misafirlerimiz Erzurum şehir merkezini de gezebilirler. Taşhan’da Oltu taşı alışverişi yapıp, Cağ kebabı yiyebileceğimiz serbest zamanın ardından tekrar trenimize dönerek Kars’a doğru hareket ediyoruz. Akşam saatlerinde Kars tren garına varışımızla birlikte bizi bekleyen aracımızla otelimize geçiyoruz. (Tren yolculuğumuzun gece saatlerinde Kars’ta son bulması sebebiyle bu gece konaklamamız oda kahvaltı sağlanmaktadır.)

Konaklama ve Yemek Bilgileri 

Kahvaltı: Trende veya tren molasında alınacak olup ekstradır. 

Öğle Yemeği: Yöresel restoranda alınacak olup ekstradır. 

Akşam Yemeği: Yöresel restoranda alınacak olup ekstradır. 

Konaklama: Kars Kale Hotel vb.



3 Gün: Kars

Otelimizde aldığımız sabah kahvaltısı sonrası saat 08.00'da hareket ile Ani Ören Yerine doğru yola çıkıyoruz. Kars Ani Ören Yeri binlerce yıla uzanan bir tarihin izlerini sunuyor bizlere.  Ermenistan sınırımızı çizen Arpaçay’ın kenarında bulunan kentte Ermeni ve Selçuklu kültürlerini ait farklı yapıları rehberimiz eşliğinde geziyor ve tanıyoruz. Buradan Çıldır Gölüne doğru hareket ediyoruz. Yolumuz üzerinde bulunan peynirleriyle ünlü Malakan ve Yalınçay köylerini panoramik olarak görüyoruz. Çıldır Gölüne ulaştığımızda buz tutmuş doğa harikasını hayranlıkla seyrediyoruz. Çıldır Gölünde mola veriyoruz. Kızaklarla kayanları, cirit oynayanları, ata binen ve balık tutanları görüyor, fotoğraflıyoruz. Molamız sonrası Kars merkeze hareket ediyoruz. Kars’ın meşhur Aşık Atışması, Kafkas Dansı ve Akşam yemeğimizi alacağımız restoranımıza geçiyoruz. Bu güzel gösteri sonrası konaklama için otelimize dönüyoruz.

Konaklama ve Yemek Bilgileri 

Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak açık büfe veya set menü şeklinde otelde alınıyor.

Öğle Yemeği: Yöresel restoranda alınacak olup ekstradır.  

Akşam Yemeği: Yöresel restoranda alınacak olup ekstradır.  

Konaklama: Kars Kale Hotel vb.



4 Gün: Kars, Sarıkamış, Erzurum

Kahvaltı sonrası 08.30’da valizlerimizi aracımıza teslim ediyor ve Kars Müzesine doğru hareket ediyoruz. Kars Kalesi, Fethiye Camisi, Taş Köprü ve Kars Evlerini görerek şehir merkezine ulaşıyoruz. Şehir merkezinde serbest vakit ve alışveriş. (Meşhur Kars kaşar peyniri, Kars balı, Kars gravyeri ve tereyağı gibi yöresel lezzetler ve tabi ki hediyelik eşyalar alınabilir.) Öğle yemeğini serbest aldıktan sonra Sarıkamış’a doğru hareket ediyoruz. Sarıkamış ve çevresi hakkında bilgileri rehberimizden alıyor ve serbest vakit sonrasında Erzurum’a hareket ediyoruz. Erzurum şehir gezimiz kapsamında Yakutiye Medresesi, Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler ve Oltu Taşı Çarşısı gezilerimiz sonrasında serbest vakit veriyoruz. İsteyen misafirlerimizle öğle yemeğinde meşhur cağ kebabını yiyebilirler. Erzurum lezzetlerini tattığımız güzel bir öğlen yemeğinin ardından Milli Mücadele döneminde önemli bir rol sahibi olan şehirlerden biri olan Erzurum’da; manda ve himaye reddedilerek ilk kez ulusal bağımsızlığın koşulsuz olarak gerçekleştirilmesine karar verilen ve ilk kez millî sınırlardan bahsedilen Kongre Binası (23 Temmuz 1919)’nı ziyaret ediyor ve yine aynı yıl olan 1919 yılında Atatürk’ün konakladığı Atatürk Evi’ni görüyoruz. Yaptığımız bu anlamlı gezimizin ardından otelimize geçiyoruz. Otelde vereceğimiz kısa bir molanın ardından Tarihi Erzurum Evlerine gidiyor ve otantik atmosfer eşliğinde akşam yemeğimizi alıyoruz. Eğlence sonrası otelemize geçiyoruz.

Konaklama ve Yemek Bilgileri 

Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak açık büfe veya set menü şeklinde otelde alınıyor.

Öğle Yemeği: Yöresel restoranda alınacak olup ekstradır.

Akşam Yemeği: Yöresel restoranda alınacak olup ekstradır.

Konaklama: Erzurum Bora Park Otel vb.



5 Gün: Erzurum, Bursa

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrası dileyen misafirlerimiz Türkiye’nin tek buz müzesi olan Ata Buz Müzesini veya şehir merkezini gezdikten sonra öğle saatlerindeki uçağımız için havalimanına geçiyoruz. Erzurum havalimanından Bursa Yenişehir Havalimanına uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Yenişehir Havalimanına varışımızın ardından bizi bekleyen transfer aracımız ile Bursa merkeze geliyoruz ve bir sonraki turumuzda görüşmek üzere sizlerle vedalaşıyoruz. Turumuzun sonu.

Konaklama ve Yemek Bilgileri 

Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak açık büfe veya set menü şeklinde otelde alınıyor.

Öğle Yemeği: Yöresel restoranda alınacak olup ekstradır. 

Akşam Yemeği: -

Konaklama: -

 

 



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Bursa - Ankara Gar Transferi
  • Ankara - Kars Güzergahında Turistik Doğu Ekspresi (2 Yataklı Vagon)
  • Erzurum Sabiha Gökçen Havalimanı Ekonomik Uçak Bileti
  • Sabiha Gökçen Havalimanı - Bursa Transferi
  • The Kars Park veya Kars Kale Hotel'de 2 Gece Konaklama
  • Otelde 2 Sabah Kahvaltısı
  • Zorunlu Seyahat Sağlık Sigortası
  • Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • Lüks Turizm Araçları İle Tüm Ulaşımlar
  • Programda Belirtilen Tüm Çevre Gezileri


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • İlk Gün Sabah Kahvaltısı, Tüm Öğle ve Akşam Yemekleri
  • Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
  • Tren Seyahati Sırasındaki Tüm Harcamalar ve Yemekler
  • Kızak Binme, At Binme vb. Aktiviteler


Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://zeratour.com/doguekspresi_mart2023-1
    Zera Turizm Danışmanlık ve Dış Ticaret A.Ş.
    Konak Mh. Bilginler Cd. Eryıldız Sitesi 33A/A Nilüfer/BURSA
    0224 221 02 22


    Bu çıktı 29.03.2024 18:38 tarihinde verilmiştir. Zera Turizm Danışmanlık ve Dış Ticaret A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.