Karadeniz ve Batum Turu 23-28 Ağustos Tur Programı

KARADENİZ ve BATUM TURU

5 Gece 6 Gün

Amasya – Ordu – Gümüşhane – Giresun – Trabzon – Artvin – Batum - Rize – Samsun – Sinop 

Bursa’dan saat 22:00’da hareket ile turumuza başlıyoruz.

Kalkış Yerleri: Bursa Harektli
PROGRAM
1 Gün: Sinop Limanı – Tarihi Sinop Cezaevi – Samsun Kuş Cenneti – Onur Anıtı - Bandırma Vapuru

Sabah erken saatlerde alacağımız kahvaltının ilk durağımız Sabahattin Ali’nin Aldırma Gönül Aldırma şiirini kaleme aldığı ve Kerim Korcan, Mustafa Suphi gibi birçok tanınmış ismin mahpusluk yaşadığı Tarihi Sinop Cezaevi ni ziyaret ediyoruz. Sinop Cezaevindeki kısımları, Sabahattin Ali’nin koğuşunu ve disiplin hücrelerini görüyoruz. Gezimizin ardından Sinop limanına inerek sadece Sinop’ta bulabileceğiniz Boyabat ezmesi ve el yapımı kotraları satın alabileceğimiz serbest zamanımızın ardından Samsun’un Bafra ilçesinde bulunan Bafra Kuş Cennetine gidiyoruz. Yüzlerce kuş çeşidini içerisinde barındıran, atlar ve bölgeye özgü mandaların doğal ortamda yaşadığı adeta kendinizi safaride hissedeceğiniz bu muhteşem ovayı görüp  fotoğraflarımızı çektikten sonra Manda sütünden yapılan yoğurt ve dondurmayı tattıktan sonra Karadeniz’in en güzel illerinden birisi olan Samsun’a gidiyoruz. Milli mücadelemizin en önemli seyahati olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 18 silah arkadaşını 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ulaştıran Bandırma Vapuru ve ilk adım anıtını gördükten sonra Doğupark içerisinden hareketle Samsun merkezde bulunan ve Eski Tütün İskelesinin bulunduğu yerde Atatürk henüz hayattayken yapılmış ve yapıldığı dönemde kendi sınıfında denge bakımından ikinci sırada olan, Samsun’un sembolü Onur Anıtını görüyor ve grup fotoğrafı çektiriyoruz sonrasında konaklama ve akşam yemeğimiz otelimizde.

Konaklama , Yemek Bilgileri ve Tur Bilgileri

Kahvaltı: Sinop’ta yerel restoranda alınacak olup Ekstradır.

Öğle Yemeği: Yöresel restoranda alınacak olup Ekstradır.

Akşam Yemeği: Tur ücretine dâhil olarak açık büfe veya set menü şeklinde otelde alınıyor.

Konaklama: Hilton Garden İnn Samsun vb.



2 Gün: Trabzon, Sümela Manastırı, Ayasofya Camii, Atatürk Köşkü

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Karadeniz sahil yolu sonrası muhteşem coşandere boyunca doğanın görkemli güzelliklerini seyrederek yapacağımız bu yolculuk sonrası Sümela Manastırı’nı göreceğiz. Karadağ’ın en sarp yerinde kurulmuş olan manastırın manzarası sizleri büyüleyecek. Meryem Ana Kilisesi, Nöbetçi Odaları, Misafirhane, Ayazma, Su Kemerleri, Kaya Fresklerini rehberimizin anlatımıyla öğrendikten sonra Trabzon Ayasofya’sına hareket ediyoruz. Kommenos Krallığı döneminde İstanbul’daki Ayasofya’ya ithafen yapılan bu mimari harikayı ve fresklerini tanıdıktan sonra bölgenin en büyük gümüş atölyesine gidiyoruz. Burada Gümüş, Telkâri, Trabzon hasır bileziği ve ülkemizde sadece Trabzon’da üç aile tarafından yapılan, Kazaz Türkleri tarafından bölgeye kazandırılan en değerli sanat olarak nitelendirilen ve bayanlar için hayranlık uyandıran işçiliğiyle Kazaziye sanatının inceliklerini öğreniyoruz. Alışveriş molamızın ardından Trabzon halkının Ata’ya armağanı olan Atatürk Köşkü’nü görüyoruz. Atatürk Köşkü gezimiz sonrasında otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Konaklama , Yemek Bilgileri ve Tur Bilgileri

Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak açık büfe veya set menü şeklinde otelde alınıyor.

Öğle Yemeği: Yöresel restoranda alınacak olup Ekstradır.

Akşam Yemeği: Tur ücretine dâhil olarak açık büfe veya set menü şeklinde otelde alınıyor.

Konaklama: Grand Çavuşoğlu Hotel vb.



3 Gün: Fırtına Vadisi – Çat Vadisi – Zilkale – Palovit Şelalesi – Ayder Yaylası – Gelintülü Şelalesi )

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Türkiye’nin en özel vadilerinden birisi olan Fırtına Vadisine giriyoruz. Çamlıhemşin’de bizleri bekleyen minibüslere binerek Çat vadisine giriş yapıyoruz. Şenyuva (ÇİNÇİVA) Taş Köprüde fotoğraf molası veriyoruz. Çinçiva Köyü’nün harika manzarasında fotoğraflarımızı çekerken rehberlerimiz Karadeniz Dağ mimarisi ile ilgili bilgileriyle yaşam şartlarını daha iyi hissedebilmenizi sağlayacaktır. Fotoğraf molamızın ardından Zil Kale’ye ulaşıyoruz. Ticaret güvenliği açısından çok önemli bir konumda bulunan deniz seviyesinden 750, çat deresinden ise 100 mt yukarıya kurulmuş bu Kartal Yuvası’nı andıran kaleyi gezip Kaçkarların eşsiz güzelliği ve bol oksijeni içerisinde büyülü bir dünyayı yaşamak için Palovit Şelalesine geçeceğiz. Bu unutulmaz anların ardından programımızı tamamlayarak otobüslerimize geri dönüyoruz. Çamlıhemşin’den hareketle Hala Köyünden adını alan Hala Deresi boyunca ilerleyerek Ayder Yaylasına ulaşıyoruz. Yaylaların sultanı olarak adlandırılan ve kaplıcalarıyla ünlü Ayder Yaylasını gezip bol bol fotoğraf çekebileceğimiz, bölge insanıyla doğrudan diyalog kurabileceğimiz, serbest zamanımızın ardından programımızı sonlandırıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Konaklama , Yemek Bilgileri ve Tur Bilgileri

Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak açık büfe veya set menü şeklinde otelde alınıyor.

Öğle Yemeği: Yöresel restoranda alınacak olup Ekstradır

Akşam Yemeği: Tur ücretine dâhil olarak açık büfe veya set menü şeklinde otelde alınıyor.

Konaklama: Grand Çavuşoğlu Hotel vb.



4 Gün: Borçka Karagöl – Batum

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından   Artvin’in Borçka ilçesi sınırlarında yer alan ve doğal haliyle bozulmadan günümüze ulaşmış olan Karagöl’e hareket ediyoruz. Borçka ilçesinde Çoruh Nehri kıyısından Karagöl’e ulaşıyoruz. Karagöl’de vereceğimiz serbest zaman sonrasında tekrardan aracımıza dönerek ( Dileyen misafirlerimiz ile Ekstra olarak )Hopa’da bulunan Sarp sınır kapısına hareket ediyoruz. Sınır işlemleri ardından Batum’a geçiyoruz.  Batum gezimize başlıyoruz. İlk olarak küçük bir sahil kasabasında bulunan Gonio Kalesi'ni panoramik olarak görüyoruz. Burada Ahalsopeli ve Adlia’yı birbirine bağlayan taş köprüyü Gonio Köprüsü’nün altından Çoruh Nehri’ni seyredip, dillere destan olan Ters Ev için küçük bir fotoğraf molası veriyoruz. Molamızın ardından Avrupa Meydanı'nda göğe yükselen Kafkasların mitolojik yüzünü gösteren Medea Heykeli’nin hikâyesini dinleyip, sonrasında Piazza Meydanı’na geçiyoruz. Batum’un en güzel yerlerinden biri olan meydan Avrupa şehirlerinin meydanlarını anımsatıyor. Havayı saran taze kahve kokusu ile hoş bir atmosfer sunan meydanda bilgiler aldıktan sonra Ortodoks mezhebine ait Saint Nicholas Kilisesi'ni geziyoruz. Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilmiş kilise aktif olarak kullanılmaktadır. Tiyatro Meydanı’nda, altın renkli Poseidon Heykeli’ni görüp fotoğraf molası veriyoruz. Tiyatro Binası'nı, Meryem Ana Katedrali’ni ziyaret ediyoruz. Dünyadaki 14 yazı sisteminden biri olan Gürcü Alfabesi'ni görebileceğimiz Alfabe Kulesi ve aşkları filmlere ve kitaplara konu olan Ali ve Nino Heykeli’ni görüp alışveriş ve Casino da vakit geçirmek isteyen misafirlerimiz için serbest zaman veriyoruz. Vereceğimiz serbest zaman sonrasında aracımıza geçiyoruz ve Türkiye'ye geri dönüş işlermleri için Sarp Sınır Kapısına ulaşıyoruz, giriş işlemlerini hallettikten sonra dileyen misafirlerimiz free shoplarda alışveriş yapabilir. Alışveriş sonrasında Türkiye'de bulunan aracımıza geçiyoruz veAkşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Konaklama , Yemek Bilgileri ve Tur Bilgileri

Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak açık büfe veya set menü şeklinde otelde alınıyor.

Öğle Yemeği: Yöresel restoranda alınacak olup Ekstradır.

Akşam Yemeği: Tur ücretine dâhil olarak açık büfe veya set menü şeklinde otelde alınıyor.

Konaklama: Grand Çavuşoğlu Hotel vb.



5 Gün: Uzungöl – Ordu Boztepe – Samsun - Amasya

Sabah otelde aldığımız kahvaltımızın ardından Uzungöl’e çıkıyoruz. Deniz seviyesinden 1090 m yükseklikte bulunan Uzungöl, dik yamaçları ve muhteşem orman örtüsü ile Alplerin güzelliğini geride bırakmaktadır. Vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların Haldizen Deresi’nin önünü kapatmasıyla oluşmuş göl, “Uzungöl” olarak bilinir ve çevreye aynı ad verilmiştir. Özellikle yakınındaki “Şerah” Köyünün yöreye uygun tarzda yapılmış eski ahşap evler, doğanın güzelliğini tamamlar özelliktedir. Karadeniz’in en meşhur gölü olan Uzungöl çevresinde yapacağımız gezimiz sonrasında el işçiliklerinin bölgedeki en meşhur ilçesi olan Sürmene’ye ulaşıyoruz. Karadeniz yaylaları ve ormanlarında üretilen kestane/çiçek balı, yöresel mıhlamalık peynir, tereyağı, mısır unu gibi ürünleri de alabileceğimiz serbest zamanımızın ardından binlerce yıllık el sanatı kültürünün evrensel boyuta ulaştığı Sürmene bıçaklarının hangi aşamalardan geçtiğini öğreneceğiz ve Sürmene bıçağı alma imkânı bulacağız. Alışveriş molamızın ardından çay toplama makasını alıp çay bahçesinin içine girerek hem çay topluyoruz hem de hatıra fotoğraflarımızı çekiniyoruz ve sonrasında çay fabrikası ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Çay fabrikası gezimiz sonrasında adına şarkılar yazılmış olan Ordu Boztepe oluyor. Deniz seviyesinden 530 mt yükseklikteki Boztepe’nin büyüleyici manzarası eşiğinde fotoğraf çekebilmek için vereceğimiz serbest zamanın ardından fındık alışverişi yapabileceğimiz ve üst kalite fındık alabileceğimiz bir kısa mola veriyoruz Molamızın ardından Samsun’da bulunan otelimize geçiyoruz.  Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 

Konaklama , Yemek Bilgileri ve Tur Bilgileri

Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak açık büfe veya set menü şeklinde otelde alınıyor.

Öğle Yemeği: Yöresel restoranda alınacak olup Ekstradır.

Akşam Yemeği: Yol üzeri tesiste alınacak olup Ekstradır.

Konaklama: Hampton by Hilton Samsun, Uluhan Hotel Amasya vb.



6 Gün: Amasya, Mumyalar Müzesi, Şehzadeler Parkı, Ferhat Ve Şirin Su Kanalları - Bursa

Sabah otelde aldığımız kahvaltı ardından Şehzadeler şehri olarak bilinen Amasya’ya ulaşıyoruz. İlk olarak mumya müzesi olarak da bilinen Amasya Arkeoloji müzesini ziyaret ediyoruz. Arkeoloji, etnografya, fosil ve mumyalar bölümlerini gezdikten sonra Amasya’da şehzadelik yapmış ve Osmanlı’ya padişah olmuş Sultanlarımızdan, İkinci Beyazıt adına imar edilmiş olan külliyeyi ziyaret ediyoruz. Külliye içerisinde paratoner olarak kullanılmış çınar ağaçlarını, o dönemde payitaht İstanbul’u merak eden, ama gidemeyen Amasyalılar için İstanbul siluetinin çizildiği tarihi şadırvanı, kapı girişlerindeki denge sütunlarını ve camiinin içini gördükten sonra Yeşilırmak kıyısına iniyoruz.  Yeşilırmak kıyısı boyunca yerleştirilmiş olan Padişah büstleri ile de şehrin dokusu zenginleştirilmiştir. Şehzadeler parkında yapacağımız yürüyüş sonrasında serbest zamanımızın ardından dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Bir başka Zera Tour organizasyonunda buluşmak üzere sizleri aldığımız noktalarda bırakarak vedalaşıyoruz.

Konaklama , Yemek Bilgileri ve Tur Bilgileri

Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak açık büfe veya set menü şeklinde otelde alınıyor.

Öğle Yemeği: Yöresel restoranda alınacak olup Ekstradır.

Akşam Yemeği: Yol üzeri tesiste alınacak olup Ekstradır.

Konaklama: Bu gece konaklamamız yoktur.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • 5 Gece Yarım Pansiyon 4-5 Yıldızlı Hotellerde Konaklama
  • 5 Sabah Kahvaltısı
  • 5 Akşam Yemeği
  • Programda belirtilen tüm turlar
  • Türkçe Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • Programda belirtilen tüm ulaşımlar
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Zera Tour araç içi ikramları
  • Zera Tour güvencesi              


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • İlk Gün Sabah Kahvaltısı
  • Son gün akşam yemeği
  • Programda ekstra belirtilen öğle yemekleri ve diğer öğünlerde alınan içecekler
  • Her türlü hotel ekstraları     
  • Her türlü kişisel harcamalar
  • Programda ekstra olarak belirtilen tüm gezi ve turlar
  • Müze ve Ören yerleri vb. giriş ücretleri
  • Batum turu  (250 TL)
  • Yurt Dışı Çıkış Harç Bedeli (150 TL)


Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://zeratour.com/tur-255-karadeniz-ve-batum-turu-23-28-agustos.html
    Zera Turizm Danışmanlık ve Dış Ticaret A.Ş.
    Konak Mh. Bilginler Cd. Eryıldız Sitesi 33A/A Nilüfer/BURSA
    0224 221 02 22


    Bu çıktı 19.04.2024 18:42 tarihinde verilmiştir. Zera Turizm Danışmanlık ve Dış Ticaret A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.