Kapadokya Turu 23-24 Temmuz Tur Programı
Kalkış Yerleri: Bursa Hareketli
PROGRAM
1 Gün: Ihlara Vadisi – Narlıgöl – Kaymaklı Yeraltı Şehri – Paşabağları – Dervent Vadisi – Avanos

Bursa’dan saat 00:00’da hareket ederek turumuza başlıyoruz. Sabah mola yerinde alacağımız kahvaltı sonrasında, toprağa hayat veren Melendiz Çay’ı bitki örtüsü, kiliseleri ve şapelleriyle doğa, tarih ve kültür olgularının bir araya geldiği Ihlara Vadisi’ne hareket ediyoruz. Rehberimizin eşliğinde vadi içerisine doğru yürüyüşümüze başlayarak, vadi içerisinde bulunan Ağaçaltı Kilisesi ve Yılanlı Kiliseyi ziyaret ediyoruz. Yapılan anlatımlar sonrası verilen serbest  zamanda fotoğraflarımızı çektikten sonra vadiden ayrılıp, volkanik bir arazi içerisinde bulunan, doğal güzelliği ile Kapadokya’da termal bir alan olma özelliği taşıyan, güzel manzarası ile ziyaretçilerine eşsiz kareler yakalama imkanı sunan Narlıgöl’de fotoğraf molası veriyoruz. Çekilen fotoğrafların ardından, Kapadokya’nın jeolojik oluşumunda sığınma amacı ile inşa edilmiş, düşman baskınlarından kaçan binlerce kişinin aylarca yaşayabileceği, mühendislik harikası olan  Kaymaklı yeraltı şehirlerini görüyoruz. Burada kiler, mutfak, sürgü kapılar, ahır gibi bölümleri gezdikten sonra öğle yemeğimizi almak için restoranımıza hareket ediyoruz. Yenilen yemekler sonrası, bölgenin en meşhur noktalarından biri olan, peri bacası oluşumu ve gelişiminin en iyi görülebildiği, iki üç başlıklı peri bacası örneklerinin yoğun olduğu, keşişler vadisi olarak da bilinen Paşabağları mevkiinde gezi ve fotoğraf molası veriyoruz. Bir sonraki durağımız Hayal Vadisi olarak da adlandırılan oturan deve, fok balıkları gibi birbirinden farklı figürlere benzetilen, doğal oluşumların bulunduğu Dervent Vadisi olacak. Buradan ayrıldıktan sonra, yöre insanı için atalarından kalma miras, Anadolu topraklarında çok uzun zamandır yaşayan bir el sanatı olan, çanak-çömlekçiliğin nadide örneklerini görmek için Avanos’ta bulunan çömlek atölyesine gidiyoruz. Çömlek atölyesinde yapılan bilgilendirme ve alışveriş sonrası otele yerleşme ve akşam yemeği otelimizde.

 

(Akşam yemeği sonrasında dileyen misafirlerimizle yemek sonrası geleneksel Kapadokya Türk Gecesi seyrine gidiyoruz. Ekstra.)

(Dileyen misafirlerimiz sabah erken saatlerde otelden alınarak Balon Turu yapabilirler. (Ekstra )  

 

Konaklama ve Yemek Bilgileri 

Kahvaltı : Yöresel restoranlarda veya yol üzeri tesiste alınacak olup Ekstradır.

Öğle Yemeği : Yöresel restoranlarda alınacak olup Ekstradır.

Akşam Yemeği : Tur ücretine dahil olarak açık büfe veya set menü şeklinde otelde alınıyor.

Konaklama : 4-5* veya Butik Oteller 

 



2 Gün: Ürgüp – Üçgüzeller – Göreme – Uçhisar – Güvercinlik Vadisi – Tuz Gölü

Sabah otelimizden alınan kahvaltı sonrası rotamızı otantik ortamı ve tarihi yüzüyle meşhur olan Ürgüp’ün dizilere de söz konusu olmuş şehir merkezine çeviriyoruz. Aracımızla yapacağımız panoramik tur sonrası, bölgenin meşhur şarapları hakkında bilgi almak için aynı zamanda dileyenlerin tadım ve alışveriş yapabileceği şarap fabrikası ve mahzenine gidiyoruz. Tadım ve alışveriş sonrasında 

bölgenin panoramik olarak izlenebildiği doğa harikası, Üç Güzeller de denilen peri bacalarını görmek için hareket edip burada fotoğraf molası veriyoruz ardından Göreme Açık Hava Müzesi'ne gidiyoruz. Göreme sınırlarında yer alan MS 4. yüzyıldan 12. yüzyıla kadar yoğun bir manastır hayatına ev sahipliği yapmış, kaya blokların içerisinde şapeller, kiliseler, mutfak ve yemekhane gibi bölümlerin bulunduğu Göreme Açık Hava Müzesi’nde rehberimizin  anlatımları sonrası Aziz Basileus Şapeli, Yılanlı Kilise, Elmalı Kilise göreceğimiz yerler arasında. bölgedeki en yüksek peribacası sayılan Uçhisar Kalesini fotoğraflıyoruz. Ardından ilgi çeken tarihi ve geçmişten günümüze kadar vadiye adını veren, müthiş manzaraya karşı eskinin izlerini hissetmek isteyenlerin uğrak noktası Güvercinlik Vadisi’nde fotoğraf molası veriyoruz. Sonraki durağımız Tuz Gölü olacak. Tuz gölü üzerinde yürüyüş yapıyor ve fotoğraf molası veriyoruz sonrasında Bursa’ya dönüş yolculuğuna başlıyoruz ve bir başka Zera Tour organizasyonunda buluşmak dileği ile siz sayın misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak vedalaşıyoruz.

 

Konaklama ve Yemek Bilgileri 

Kahvaltı : Tur ücretine dahil olarak açık büfe veya set menü şeklinde otelde alınıyor.

Öğle Yemeği  : Yöresel restoranlarda alınacak olup Ekstradır.

Akşam Yemeği  : Yöresel restoranlarda veya yol üzeri tesiste alınacak olup Ekstradır.

Konaklama : Bu gece konaklama yoktur  

 



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • 4-5*  Yıldızlı Otellerde 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama
  • Otelde 1 Sabah Kahvaltısı ( Açık Büfe veya Set Menü )
  • Otelde 1 Akşam Yemeği ( Açık Büfe veya Set Menü )
  • Zorunlu Seyahat Sigortası 
  • Tur programında belirtilen tüm geziler
  • Profesyonel rehberlik hizmeti


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Programda belirtilen İlk gün sabah kahvaltısı ve son gün akşam yemeği
  • Öğle yemekleri
  • Tüm yemeklerde alınan içecekler
  • Tüm özel harcamalar
  • Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri
  • Müze Kart (Turizm ve kültür bakanlığına bağlı müzelere girişlerde gereklidir.)
  • Ekstra olarak istenilecek tüm geziler, etkinlikler ve faaliyetler


Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://zeratour.com/tur-308-kapadokya-turu-23-24-temmuz.html
    Zera Turizm Danışmanlık ve Dış Ticaret A.Ş.
    Konak Mh. Bilginler Cd. Eryıldız Sitesi 33A/A Nilüfer/BURSA
    0224 221 02 22


    Bu çıktı 28.03.2024 16:10 tarihinde verilmiştir. Zera Turizm Danışmanlık ve Dış Ticaret A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.